14:00

Öckerö IBK

Still going strong!! Dingle AIK - Öckerö IBK

9-3 (2-0, 3-2, 4-1)

Då var det så dags igen.. Match mot Öckerö Ibk som vi inte mycket om inför matchen. Med tre veckors "semester" med varierande närvaro pga sjukdomar, etc så har uppladdningen inte varit helt optimal. Det var med detta i baktanken som vi la upp taktiken.

Period 1
Öckerö kom till start med en tunn trupp endast shy utespelare och målvakt. Detta gjorde att de backade hem från start och hemmalaget fick föra matchen. Vi kom i gång hyfsat från start men bolltempot var lite lågt inledningsvis. Det märktes att vi inte varit vana att få ta meter från egen zon då bortalaget "parkerade bussen" på egen planhalva. Vi fick möjlighet att rulla boll en hel del, men det tog ett par byten innan vi kunde hitta in och skapa lite farligheter.
3.31 spräcker vi nollan, El Capitana Malla, flippar in bollen på ytan i låga slottet där Felly klipper till på volley rakt upp i nättaket till 1-0. Efter detta har vi ett kraftigt spelövertag, Skapar många chanser men bussen är välparkerad och vi får avsluta från kanterna och från bakplan, Öckerö gör det trångt i mitten och det är en kompakt vit buss som står där. Öckerö löper inte i onödan på långbollar utan vi kan i lugno ro hämta bollen och börja om. Dock gör vi det lite för långsamt och ger öckerö några viktiga sekunder att hämta andan.
det dröjer ända fram till slutminuten i perioden innanvi gör 2-0. Rebecca hittar Julia som drar till från utkanten av höga slottet och vi kan gå till pausvila med 2-0

Period 2
Öckerö kommer ut i denna period och flyttar upp sina positioner i banan och gör en del försök att sätta press på våra backar, vi samlar oss och lyckas få ordning i leden och jobbar oss in i perioden ganska snart och det kommer att märkas.
3.58 gör Linnea 3-0 på pass från Maria, bara dryga halvminuten senare så gör Rebecca 4-0 på en handledare på ett instick från Felica, och dryga minuten efter så gör Mariana 5-0 på pass från Jennifer. En intensiv period som gav utdelning rejält.
Här blir vi av någon anledning bekväma, vi tar inte jobbet och innan klockan står på sju minuter har så har Öckerö reducerat till 5-2. Med ny energi så sätter bortalaget lite högre press och skapar fler chanser, de vågar gå till anfall och nu gällde det att ta jobbet både offensivt och defensivt. Vi hämtar oss efter dryga halva perioden och börjar trycka tillbaka Öckerö igen, och andra perioden slutar som den första, stort spelövertag och ledning, 5-2.

Period 3
Vi kommer ut till perioden ordentligt taggade och nu jävlar ska vi inte tappa detta. Ett tidigt mål från Öckerö hade det varit ngt som föromdligen satt nerv på matchen, dock är det hemmalaget som gör det viktiga första målet i perioden.
Det är Mariana som gör sitt andra för dagen där hon viner boll på mittplan och trampar igenom hela Öckerö och skjuter in 6-2, 2.14 in i perioden. Vi kommer in en bra period spelmässigt men Öckerö ger inte upp så lätt 7.56 gör de 6-3 skottet tar i masken på Cissi, går rakt upp i luften, som inte vet vart bollen tar vägen och dimper ner precis innanför mållinjen..
Efter dryga halva perioden tar bortalaget time-out, mycket kan jag tänka mej för att spelarna skall få lite vila, då de på vissa håll "går på knäna".
Vi pratar om att spela klokt hålla i boll och rulla..
12.49 utöar vi ledningen till 7-4, Malin gör sitt första mål i Daik-dressen, Malin gör som hon gjort i alla matcher tar kampen framför mål och jobbar på returer, denna gång från skott från Mia.
Bara dryga minuten punkterar vi matchen genom El Capitana Malla som får en grym passning, som skär som smör genom Öckerös försvar från Carina Styrmark, som kan vid bortre stolpen trycka in 8-3. Resterande perioden är som man brukar säga en transportsträcka där hemmalaget trycker ner bortalaget och skapar massor av chanser, vi får massor av avslut från backarna då bortalaget inte orkar ta steget upp för att pressa backarna, tror den back som sköt mest i denna period var Issa, hon sköt på allt och var ytterst nära att få gör sitt första mål, men det ville sej inte för henne denna dag.
19.30 fastställer Maria resultatet, 9-3, på passing från Jennifer.

Analys:
- Vi får i denna matchen känna på hur det är att föra matchen utan att få press på sej, det var en annorlunda
upplevelse. Vi gick lite i fällan så att säga, vi tog inte löpningar till 100 utan spelade på bara 80% av vår kapacitet vilket också visar sej på period siffrorna. Även att vi haft "semester" påverkade och det tog en period innan vi fick i gång benen ordentligt.
- Återigen blir vi "bekväma" och helt i onödan släpper vi in Öckerö i matchen när de får 2 billiga mål i andra perioden.. här måste vi bli bättre..
- Alla kedjorna producerar igen, vilket är väldigt roligt att se. Känns skönt att man inte "förlitar" sej på en eller två personer att göra poäng, utan alla kliver fram och vill..
- Vi viker ner oss framför egen kasse, kanske är det för att vi blir för nonchalanta, eller för bekväma.. men det får vi jobba på..
- vi blev lite "lata" i hemjobbet där alla inte jobbar hem, stundtals..

Matchens lirare delas av två spelare denna gång

Issa - gör idag sin bästa match i damlaget, gör minimalt med misstag, de få misstag reparerar hon med hårt arbete och järnvilja, medverkar i offensiven med mer självsäkerhet mot tidigare, har utvecklat flera delar i sitt spel på kort tid, grymt att se...

Mariana - Som vanligt ett riktigt rivjärn som tillsammans med Mia och Malin skapar en "köttkvarn" som maler ner motståndet med sin höga fart och hårda jobb. Gör för dagen "bara" två mål. Jobbar lika hårt offensivt som defensivt.

Stort grattis till er båda.

Vill även lyfta ytterligare:
Karina Bergman - vart var hon inte på planen idag? Hon är överallt! Har en härlig inställning som smittar av sej på lagkamraterna.
Linnea Andersson - ett mål idag, jobbar i det tysta i sin kedja, men gör ett stort jobb som kanske inte alltid syns på protokollet...
Olivia Engdahl - Vår lilla smurf. Fick på kort varsel ställa upp för att var backup på dispens då Cissi var febersjuk under lördagen och vi inte ville chansa. Fick inte spela men ställer upp och är lika stor del i segern som alla andra. Har en positiv attityd som smittar av sej.. Grymt Olivia och vi är väldigt tacksamma att du ställde upp..

Nu har vi "semester" igen innan vi tar oss ann Älvstranden på bortaplan..
Vi fortsätter jobba på träningar och försöker hålla oss friska så vi har hög intensitet och närvaro.